К

ухненските игри са чудесен начин да насърчите децата да играят различни роли и да им дадете свободата да изследват въображаеми сценарии по забавен начин. Използвайки кухненски комплекти за игра, децата развихрят въображението си - дали са в ролята на готвач със звезда Мишлен или ще организират вечеря за приятели, или пък състезание по готвене - поемайки различни роли, децата имат свободата да изразят своята креативност и да експериментират по свой начин, в уюта на собствения си дом.

Сред предимствата на ролевите кухненски игри са: 
  • Развитие на фината моторика
  • Визуално разпознаване и обогатяване на речниковия запас.
  • Планиране и организация.
  • Социални умения и екипна работа.
  • Език и комуникация.
  • Запознаване със здравословни практики в храненето.

Тук ви представяме шест невероятно реалистични и забавни кухненски комплекта, посветени на някои от най-популярните ястия във всяка кухня. Създадени са от френския бранд  Janod с изключителна оригиналност, както и с познатата ни прецизност на материалите и изработката.

Започваме със салата!

Здравословното хранене е нещо, което може да бъде научено в ранна възраст и какъв по-добър начин от това да го превърнете в игра! Тази красива ролева играчка, съчетаваща дървени и филцови съставки, ще позволи на малките готвачи да приготвят най-вкусната смесена салата! Започнете с отделяне на листата от марулята, които лесно се отлепят от сърцевината, благодарение на велкро лепка. 12-те хрупкави листа вече могат да бъдат почистени в центрофугата, чийто дървен капак наистина се върти! Последната стъпка е да приготвите великолепна салата, пълна с цвят, в специалната купа с всички предоставени части: 3 резена домат и 2 резена краставица, направени от дърво, 2 яйца, 3 гъби и 2 глави лук, направени от филц. За овкусяване можете да използвате солницата и пиперницата, които щракат при завъртане на горната част и дървената бутилка със зехтин. Всичко, което остава да направите, е да сервирате! 

      Комплект за супа

Какво по-вкусно и здравословно от една хубава супа? Ето един добър начин да запознаете децата със здравословното готвене и сезонните зеленчуци! С този комплект за супа децата могат да създават свои собствени рецепти! В менюто: праз лук, моркови, картофи, глави лук и стръкчета билки. За лакомниците пакет разноцветна паста (разбира се със зеленчуци) може да подсили хранителната стойност! Децата са свободни да развихрят въображението си с метална тенджера с капак, черпак и пасатор. Този комплект ще позволи на вашето дете да измисля вкусни ястия и да развива социални ситуации около идеята за добра храна. 

Направи си сам паста

Mamma mia! Каква прекрасна идея за любители на италианската кухня! Имате ли деца, които обичат паста, винаги се забавляват да готвят и имат богато въображение? За да създават своите специалитети, малките готвачи могат да използват всички аксесоари, включени в тази игра: 20 реалистични фарфали, 4 големи равиоли, 6 листа босилек, 5 гъби и 1 доматен сос, всички направени от филц. 10те талиатели са направени от плоска текстилна лента, която идеално имитира цвета на тази превъзходна паста! Няма нищо по-добро от пармезан, ренде и няколко дървени домата, за да овкусите ястията. Всичко се сервира в чиния с помощта на включените лъжица, гевгир и метална тава. За практичност пастата се съхранява лесно в двете красиви картонени опаковки! Тази ролева игра е перфектно допълнение към всякакви кухненски игри или куклено парти. Тя насърчава въображението и споделянето с приятели и семейство.

Специалитетът на деня: Рататуи!

Начинаещи готвачи, пригответе многоцветно ястие с този комплект кухненски аксесоари от дърво и филц. Приготвянето е съвсем лесно, просто следвайте илюстрираната рецепта! И това не е всичко, комплектът съдържа общо 32 аксесоара, в помощ на приготвянето на това известно средиземноморско ястие: 1 дървена тиквичка за нарязване на 5 парчета, 1 дървен патладжан за нарязване на 5 парчета, 4 дървени резена домат, 2 дървени резена лук, 5 резена чушка от филц, 3 стръка билки от плат, сол и пипер, 1 дървен нож, 1 картонена дъска за рязане и 1 дървена форма за печене. Малките готвачи могат да използват ножа, за да нарязват зеленчуците на филийки и да подреждат храната в съда, както и както искат. Рецепта, която да откриете или преоткриете като семейство, докато прекарвате времето си заедно!

Моят първи френски аперитив

Знаете, че френската кухня е една от водещите в света! Благодарение на този оригинален комплект, децата могат да организират изискано парти за приятели или за куклите! Менюто за малки гастрономи съдържа типични френски деликатесни продукти: три филийки черен хляб за сандвич, две франзели, салам с 3 дървени парченца, три резена ементал от жълт филц и прочутите френски сирена бри и комте. Всичко може да бъде сервирано върху червено-белия картонен поднос или върху дървената дъска за рязане. Ножът позволява на децата да режат безопасно всички продукти! Тази ролева игра за деца над 3 години е идеално допълнение към дървена кухня или кухненски комплекти. Може да се използва и за игри на пикник. Децата ще могат да създадат свой собствен празничен момент и да споделят много истории с приятели или семейство.

🎥   Видео рецепта

 

И за десерт: Плодов пай!

Начинаещите сладкари на възраст над 2 години ще се влюбят в приготвянето на първата си плодова торта с този дървен комплект от 14 части. Комплектът съдържа блат, 5 половинки ягоди, 5 резена праскови и 4 парчета киви. Вкусно! Малките деца могат лесно да хващат парченцата плодове, благодарение на адаптирания им размер и дървените щипки. На нашите чираци-готвачи се предлагат множество възможности, с които могат да развият както своето въображение, така и уменията си за координация.

Tекст: Krokito.bg
TOP