Хайде навън

К

Играта навън е съществена част от детството, която предлага на децата свят за изследване и приключения. Откритият въздух и слънчевите лъчи осигуряват идеален фон за дейности като тичане, катерене и игри, които помагат на децата да развиват физическата си сила и координация. Взаимодействието с други деца в парковете или на детските площадки развива социалните умения и работата в екип, като им помага да се научат да споделят, да си сътрудничат и да разрешават конфликти. Природната среда също предлага безкрайни възможности за учене - от наблюдение на насекоми до откриване на различни растения и животни. Най-важното е, че игрите навън позволяват на децата да изпитат чистата радост и свобода от пребиваването сред природата, създавайки щастливи спомени, които ще останат за цял живот. Посветихме юнския брой на нашия блог на безкрайната радост от играта навън!

Една от любимите ни теми – как да прекарваме качествено време с децата ни – е в основата на разказа на Марина Тодорова @happy.kids.activities. Този път Марина, Бобо и Васи се въоръжиха с четири красиви чувала с животински крака и отидоха да подскачат в парка – чудесен начин да изхабите малко енергия и да се освободите от стреса и динамиката на деня.

Елица Дякова @mama_mi_kypi_dnes пък избра магнитния дартс на Janod, за да измери заедно със сина си сили, сръчност и концентрация… и дори математически умения. Вижте как  двустранната мишена с красиви картинки и шест пластмасови магнитни стрелички предлагат безопасна и забавна пореносима игра на открито в статията “Дартс на открито”.

А как се играе на играта “Хвърли и улови” ще ви научат Анелия Карамфилова  и Ники. Според Ани ползите от тази игра са много: физическа активност, развитие на координацията и сензорните възприятия, пресичане на средната линия на тялото, социални умения, упражняване на рефлексите и други. В статията ще намерите интересни приложения на играта от ерготерапевтичния опит на Анелия.

Балансното колело набира популярност като революционен помощник в развитието на двигателната активност в ранна детска възраст. Тези велосипеди без педали са проектирани така, че да развият основните умения за баланс и координация, като осигуряват множество ползи, простиращи се далеч отвъд детската площадка. Вижте как балансното колело помага за постигане на увереност, независимост, равновесие и улеснява плавното преминаване към велосипед с педали в материала ни, посветен на тази чудесна играчка за открито.

В статията на Цветана Недева @kinderlist6 игри на открито ще намерите вдъхновение за още приключения в парка или гората. Цвети, Кай и Пирина са направили страхотна селекция от игри, които лесно се побират в чанта и могат да предизвикат още по-големи усмивки и да направят дните ви още по-пъстри. Хвърчилото, тебеширите и комплектът за правене на сапунени мехури са познати на всички, но освен тях в статията ще намерите и други интересни и не толкова познати забавления на открито.

Четете бързо и тичайте навън!

TOP