Приятел в разходките

K

ое е нещото, което най-много провокира веселите детски игри? Според мен е приятелството. Независимо дали приятелите са истински хора, одухотворени предмети или измислени такива, те винаги правят игрите по-търсени и по-интересни. Преди известно време Кай и Ния намериха нови приятели в лицето на весело пошляпващите с крачета бутащи играчки на Goki. Симпатичните животни уж са измислени за тъкмо прохождащите деца, но всъщност будят интереса и у по-големите.

Освен, че могат да стимулират детето в прохождаща възраст да се отпусне и да върви самостоятелно, те са способни да провокират детското въображение да измисли куп забавни и дори обогатяващи знанията игри.

Патетата, пеликаните и гарваните могат да бъдат компания в разходките, да се състезават в парка и дори да събудят диалог за природата, съществата в нея, птиците и техния начин на живот. Старият плетен кош може да се превърне в тяхно гнездо, а няколко смачкани листа хартия в яйца, които да мътят. С малко повече желание, време и изобретателност, можете да създадете в детската стая или в друг кът от дома си цяла гора, която да бъде дом за приятелства, която да разказва истории и която да бъде винаги помнена и носеща топлина.

За фотографа

Надя Андреева е фотограф. Обича да снимам хора. Предпочита естественото осветление и непринудените кадри, а фотографията за нея е начин да обърне внимание и да подчертаe всичко красиво, нежно и емоционално наоколо. Надя обича да снима семейства в обикновен ден, у дома, на улицата, на разходка в парка. Запазва в кадри живота на хората такъв, какъвто наистина е – веселите мигове, любимите занимания, домашния уют, усмивките и пакостите на децата, игрите с домашните любимци.

Още снимки от Надя вижте тук.

За автора

Цветана Недева е майка на две деца – Кай и Пирина. Творец е на произведения от хартия и създател на блога Kinderlist. Обича да се занимава с обогатяващи и развиващи я неща.

Вижте още от Цвети:

TOP