Рожден ден с пингвини

K

олко изненади може да има в един подарък за рожден ден? Шест? Вижте как се появяват пингвин след пингвин и познайте какво има накрая! 🤔🥚 .

Матрьошките са комплект от дървени кукли с намаляващ размер поставени една в друга. Смята се, че матрьошката е създадена по образец на японски кукли, изобразяващи седемте бога на щастието. 

Оригинално те приличат на момичета, облечени в традиционни руски национални костюми, но с нарастване на популярността им след 1900 година се появяват нови образи – политически фигури, религиозни икони и приказни герои.

Шестте очарователни дървени фигурки в деликатни цветове и смешни пингвински физиономии са модерна интерпретация на класическата играчка. Матрьошките-пингвини са чудесен инструмент за изучаване на концепцията за по-малко и по-голямо. Отаврянето, затварянето и поставянето една в друга развиват фината моторика и сръчност на децата. 

С фантастичния си, съвременен дизайн шестте фигури ще придадат френски шик на детската стая, ако бъдат използвани като декорация, след като е приключила играта.

Семейството пингвини с формата на матрьошки е част от серията SWEET COCOON на френския бранд Janod. Можете да ги намерите ТУК.

 

За фотографа

Надя Андреева е фотограф. Обича да снима хора. Предпочита естественото осветление и непринудените кадри, а фотографията за нея е начин да обърне внимание и да подчертаe всичко красиво, нежно и емоционално наоколо. Надя обича да снима семейства в обикновен ден, у дома, на улицата, на разходка в парка. Запазва в кадри живота на хората такъв, какъвто наистина е – веселите мигове, любимите занимания, домашния уют, усмивките и пакостите на децата, игрите с домашните любимци.

Още снимки от Надя вижте тук.

Tекст: Krokito.bg
TOP