Голяма бяла акула

В

ръцете си държим невероятен модел! Докато гo сглобяваме, ще имаме възможността да научим много любопитни факти за анатомичните особености и хранителни навици, както на този уникален хищник. Комплектът е интересен с това, че сглобявайки всяка част, стъпка по стъпка, детето има възможност да проследи процес от дейности и накрая да получи завършен макет.

Комплектът съдържа 20 части, както й достъпно написано описание на български език. Органите на голямата бяла акула, включени в комплекта са: далак, горна челюст, долна челюст, хриле, череп, мозък, спиален клапан, стомах, яйчници, черен дроб, матка и бъбреци.

 

А ето и някои от предимствата на този комплект:

  • Излючително лек и прецизно пакетиран, така че всяка част да остане в безопасност;
  • Има включена поставка, на която да се монтира вече сглобената бяла акула и по този начин би послужила за чудесно допълнение към всяка детска стая;
  • Дизайнът е реалистичен;
  • По метода на учене чрез опит детето ще успее да се докосне до всеки елемент, ще има възможността да го опознае, да чуе любопитни факти и тогава да го сглоби;
  • Не на последно място по важност е едно предимство, което няма как да пропусна. Свикнали сме да виждаме основно майките в заниманията с децата, но подобни активности предполагат прекарване на качествено време с татковците🥸;

Идеи за семейни игри след сглобяване на макета на голямата бяла акула🦈

Вариант 1: Нека детето подготви семейна викторина. Подтикнете го да потърси в енциклопедиите си любопитни факти за хищника, да ги запише на лист, а след това да ги прочете пред вас. Подсигурете си символични награди, като например: семейна кино вечер, пикник в парка и т.н.

Вариант 2: Пригответе си различни цветове пластилин и заедно оформете всеки един от органите. По този начин ще предоставите на детето възможност чрез допира по още един начин да се запознае с анатомията на акулата.

 

Сглобявайки своя макет ще получите качествено време с детето си. Аз, като майка на две момчета, искам да им осигуря игри и занимания, които да носят смисъл, знание, емоция и вълнение. Считам, че този комплект може да задоволи чудесно тези потребности и да расте заедно с децата ми.

За автора

Марина Тодорова е слухово-речеви терапевт, съпруга и майка на две шумни момчета. Обича да прекарва време с децата си и се старае да запомни всеки момент. В професионален план въвежда децата в света на звуците и ги учи да говорят. Основната цел на Марина е да покаже на повече родители, че времето с децата може да бъде прекарано по качествен начин, като едновременно с това да бъде приятно и полезно. В личен план нарича себе си колекционер на щастливи моменти и активен участник в живота на децата си.
Може да научите повече за нейните идеи като я последвате в социалните мрежи:
Facebook: MariNa Todorova
Instagram: happykidsactivities

TOP