С

ъс сигурност познавате помпоните от дебелите плетени зимни шапки. С тях обаче могат да се правят много повече неща, отколкото украса на шапка – от декорирането на стаята ви до разкрасяването на дрешките ви.

Днес ви предлагаме една забележителна идея за украса на детската стая, която можете да си направите съвсем сами с помощта на “Работилница за помпони” на Kosmos – творчески комплект за създаване на помпони от прежда.

С помощта на уреда и цветното упътване на български език можете бързо и лесно да направите цветни пухкави топчета. Комплектът е подходящ за самостоятелна игра на деца над 8 годишна възраст, но можете да разчитате и на по-малки помощници, които да подреждат помпоните по големина или по цвят.

Комплектът съдържа уред за правене на помпони, жълта прежда, жълт шнур и няколко разноцветни мини-помпона. За да направите декорацията от нашия проект ще са ви необходими още цветове прежди и подходяща пръчка, която можете да намерите в парка или на разходка в гората. В упътването ще откриете инструкции как да направите помпони с по-малък размер с подръчни средства.

Ако ви е харесала идеята за цветна декорация от помпони – не спирайте до тук! В книжката ще намерите още предложения за многобройни проекти с различна степен на трудност – от разделител за четене до килим от помпони. С помпоните могат да се правят и други чудесни предмети за всекидневието – например декоративни калъфки за възглавници, украса за фланелки, обувки или аксесоари за коса.

Внимание, опасност от пристрастяване!🧶

За фотографа

Мила Атева е моден дизайнер, създател на бранда Sassa Bjorg. Освен работата си и красиви обувки, Мила обожава сина си Зоран, на 1,5 години, заради когото вече носи почти само маратонки… Зоран расте в компанията на родителите си, три котки и един заек.

Tекст: Krokito.bg
TOP