Слузеста анатомия

A

натомията никога не е била толкова забавна! С този научен комплект научихме много за човешкото тяло и жизненоважните органи. Направихме си собствени слузести модели и научихме интересни факти за органите.

 
Комплектът е интересен с това, че съдържа прах за направата на цветна слуз и формички с някои от основните органи на човешкото тяло: сърце, бели дробове, бъбреци, стомах, дебело черво, тънки черва и черен дроб.

Така по метода учене чрез опит детето успя да се докосне до всеки елемент и имаше възможността да опознае, да чуе любопитни факти и да постави слузестите органи в прозрачната форма на тялото.

Играта е страхотна за качествено прекарано време с децата и упражнява фината моторика, координацията око-ръка, концентрацията, спокойствието и търпението, сензорните възприятия.

За мен като родител е изключително важно да продължа обучението на детето ми извън класната стая. Експериментирайки с този комплект се потопихме в невероятния свят на анатомията, прекарахме качествено време заедно и затвърдихме знанията. 

Комплектът е изключително подходящ за третокласници, защото в трети клас се изучават органите в човешкото тяло.

Ние използвахме играта заедно с Монтесори карти за човешките органи, които са качени в нашия блог и са безплатни за изтегляне.

Можете да намерите комплектът с научни експерименти за органите на човешкото тяло тук:

За автора

Анелия Карамфилова е ерготерапевт и майка на две момчета. Първото ѝ дете Ники я вдъхновява да създаде блога „Светът на Ники”, където качва авторски образователни материали за деца със специални потребности. В стремежа си да научи повече и да бъде полезна за детето си, сменя професията си и става ерготерапевт. Основната цел на Ани е да бъде полезна на другите родители и покаже на родителите на деца със СОП, че с много занимания и игри се постигат страхотни резултати.

Може да научите повече за нейните идеи като я последвате в социалните мрежи:

Facebook

Instagram

TOP