Бащи, синове и роботи

С

иновете се нуждаят от бащи, които ги насърчават да бъдат смели и да опитват нови неща. Бащите успяват да стимулират своите момчета да бъдат самостоятелни, като в началото си партнират, но в течение на времето оставят децата да се справят сами (това е трудно за майките, но безценно за децата). Момчетата преобладаващо първо действат, а после мислят и в това отношение се разбират отлично със своите бащи. Те са еднакво шумни, динамични и бързащи.

В днешно време се наблюдават все по-често активни бащи, които са постоянни участници в живота на децата си. Те са ангажирани, информирани и обгрижващи. Това ново поколение бащи не се притесняват, когато синовете им са притеснени или тъжни, а  знаят, че една прегръдка би успокоила и най-силната емоция. Бащите в сегашно време не се страхуват да показват емоции и учат синовете си да ги разпознават и назовават.

Момчетата се нуждаят от физически активен баща, който да ги уморява, да ги бута в снега, да ги замеря със снежни топки, да ги предизвиква и да изхабява неизчерпаемата им енергия. 

За момчетата победата е крайната цел, но бащите трудно я отстъпват на синовете си. Това ги кара да я желаят още по-силно и да се стараят за нейното постигане. 

Бащите имат куп фокуси, с които да приковат вниманието на синовете си и едно от тях е желанието им да изучат всяка причинно-следствена връзка. Такава ще бъде и историята в следващите редове – сглобяването на робот, който има множество стъпки, но упоритостта и желанието за постигане на крайната цел ще отведе Борис и баща му до успех.

Роботът Кодикс има над 150 компонента, които очакват да бъдат сглобени и могат да направят 5 модела, които имат различни функции: рисуване, хвашане, хвърляне на топка, игра на футбол и транспортиране на предмети. Този комплект ще даде знания за програмирането и ще научи децата на това да откриват решение на всеки проблем. 

Програмирането е в основата на едни от най-предпочитаните професии в днешно време, така че в това занимание бихме могли да дадем основата на децата си да изберат успешна и удовлетворяваща професия.

Цялата история на робота е оживена от комикс, което прави заниманието още по-лесно и мотивиращо.

Тази активност е подходяща за всяко любопитно момче, което е навършило 8 години и има ангажиран баща.

Кой най-добре би могъл да партнира в щурите, новите, различните, шумните и развиващите експерименти и занимания, освен тати?! 

Татковци, синовете ви имат нужда от вас! Бъдете до тях и ги предизвиквайте!

За автора

Марина Тодорова е слухово-речеви терапевт, съпруга и майка на две шумни момчета. Обича да прекарва време с децата си и се старае да запомни всеки момент. В професионален план въвежда децата в света на звуците и ги учи да говорят. Основната цел на Марина е да покаже на повече родители, че времето с децата може да бъде прекарано по качествен начин, като едновременно с това да бъде приятно и полезно. В личен план нарича себе си колекционер на щастливи моменти и активен участник в живота на децата си.
Може да научите повече за нейните идеи като я последвате в социалните мрежи:
Facebook: MariNa Todorova
Instagram: happykidsactivities

TOP