Зоологическа градина вкъщи

С

упер съм щастлива, че страхотните дървени животни Holztiger са вече в България, точно, когато Кай е вече готов за собствена зоологическа градина вкъщи.

Ползите на играчките животни и начините, по които развиват детето са безброй. Не случайно това са най-популярните детски играчки с най-дълго приложение.

Детето от малко е заобиколено с животни – в книгите, в природата, в песничките. Първоначално научава имената им и звуците, които издават; след това може да ги разпознава и сочи. С помощта на играчките животни може да сравнява и открива по картинка, да ги сортира по различни характеристики – бозайници, птици, цветови нюанс, размери. Да си създава ролеви сценарии и приказни светове – да си представя че е саваната, че е във фермата, да лети заедно с птиците, да пътува назад във времето с динозаврите.

А дървените животни специално, са прекрасен акцент и в целия дом и желан подарък. Малко по-малко, могат да научат детето на търпение и любов към колекционирането, на трепетно очакване и традиция в семейството, като неделни разходки с осиновяване на ново животинче по избор.

Ето и 2 занимателни домашни игри, които съм подготвила занапред:

замразяване на дървено животно във формичка, така че да не може да се различи първоначално. Ще предоставя бутилка с вода с пулверизатор, като при всяко впръскване, ще се разкрива малко по-малко животното, до момента, в който Кай може да познае кое е. Тази игра развива фината моторика и концентрацията и започнава детето с физичните закони;
сензорна игра: поставяне на животните в отделни контейнери, пълни с ядлив материал, наподобяващ заобикалящата ги среда. Например, прасенцето в шоколадова смес, наподобяваща кал. Заекът в настъргани моркови. Кокошката в овесени ядки, наподобяващи дървени стърготини.

Фигурките Holztiger са ръчно изработени с точната големина, така че да пасват на детските ръчички. Те са направени от яворова дървесина, имат заоблени ръбове и са ръчно изрисувани с водоразтворими бои. Дървените играчки Holztiger са много приятни на пипане и чудесни за колекциониране. Можете да ги намерите тук.

За автора

Ивелина Петкова е бранд дизайнер и маркетинг консултант. Създател на FRICHIC – един от първите лични модни блогове в световен мащаб, с който полага основите на модното блогване в България. Обича да създава съдържание с разпознаваема естетика и да говори искрено за темите, които я вълнуват – дизайн, мода и майчинство.
Вижте още от Ивелина:
TOP