Автомобилна надпревара

К

оя е най-бързата кола? Най-голямата? Жълтата? Или тази, която е скрита най-отдолу? Многослоен пъзел "Коли" е предназначен за най-малките. Той има здрава основа от брезов шперплат, в която са издълбани гнезда с формата на коли на пет нива. В тях точно пасват петте автомобила с различна големина и цветове.

Колите са с удобен за детските ръчички размер, а изрязаните прозорчета улесняват хващането. 

Многослойните пъзели са сред любимите Монтесори материали, защото подобряват фината моторика и активират концентрацията, паметта и логическото мислене. Те са чудесен ресурс за изучаване на:
  1. Форма и големина
  2. Базови цветове
  3. Последователност
  4. Числа

Една страхотна идея за този очарователен цветен пъзел е да разказвате на детето истории. Всяка кола заминава в различна посока. Коя страна ще посети? Кои са пътниците в нея? Какво забележително ще видят там? 

Тази игра ще развие речниковия запас на децата и ще стимулира въображението им! Опитайте да включите малките шофьори в създаването на истории. 

И не забравяйте, че след края на играта е важно всички автомобили да бъдат паркирани по местата си в гаража!

 

 

 

Можете да намерите многослоен пъзел “Коли” тук:

Подходящ е за шофьори над 2 годишна възраст.

За фотографа

Надя Андреева е фотограф. Обича да снима хора. Предпочита естественото осветление и непринудените кадри, а фотографията за нея е начин да обърне внимание и да подчертаe всичко красиво, нежно и емоционално наоколо. Надя обича да снима семейства в обикновен ден, у дома, на улицата, на разходка в парка. Запазва в кадри живота на хората такъв, какъвто наистина е – веселите мигове, любимите занимания, домашния уют, усмивките и пакостите на децата, игрите с домашните любимци.

Още снимки от Надя вижте тук.

TOP