“Живот на леда”

M

алките деца обожават изследването на света чрез сетивата си. Сензорна игра е игра, която стимулира всяко от сетивата на детето - изгражда когнитивни умения и влияе върху начина, по който детето ви изучава света. Когато детето се роди, сетивата му не са напълно развити. Когато бебетата, малките деца и децата в предучилищна възраст изследват сетивния свят около тях, те се усъвършенстват с течение на времето. Всяко ново сетивно преживяване изгражда нервни връзки, които развиват архитектурата на мозъка.

Тактилните пъзели са играчки с допълнителна игрова стойност. Освен стандартната игра на подреждане на частите в едно цяло изображение, на различни места в илюстрацията са монтирани парчета текстил, изкуствена кожа, фолио и други текстурни материали, които могат да бъдат пипнати и асоциирани с картинката, в която са интегрирани. Това е сензорна игра, която стимулира любопитството и активира осезанието. 

“Живот на леда” е тактилен пъзел от 20 картонени елемента, като 7 от тях имитират кожата на животните от Арктика – бяла мечка, пингвин, елен, хъски, тюлен, кит, риба. Чудесните илюстрации в меки  цветове изобразяват животните от леда, с които децата ще се запознаят и дори ще могат да пипнат! 

Сензорната игра насърчава ученето чрез изследване, любопитство, решаване на проблеми и креативност. Помага за изграждането на нервните връзки в мозъка и насърчава развитието на езика и двигателните умения.

Можете да намерите пъзела от нашия фоторазказ тук:

Подходящ за деца от 2 до 4 години.

За фотографа

Надя Андреева е фотограф. Обича да снима хора. Предпочита естественото осветление и непринудените кадри, а фотографията за нея е начин да обърне внимание и да подчертаe всичко красиво, нежно и емоционално наоколо. Надя обича да снима семейства в обикновен ден, у дома, на улицата, на разходка в парка. Запазва в кадри живота на хората такъв, какъвто наистина е – веселите мигове, любимите занимания, домашния уют, усмивките и пакостите на децата, игрите с домашните любимци.

Още снимки от Надя вижте тук.

TOP