П

ървите предмети, заобикалящи детето са тези, с които то открива света и затова е важно да са качествени и красиви. Дървените бебешки играчки привличат вниманието на бебетата, като същевременно ги учат да различават форма и цвят, задействат рефлекса за захващане и развиват координацията и сензорните им усещания. Наред с естествения каучук, органичния памук и силикона, дървото е цитирано в изследователски проучвания като един от най-добрите и безопасни материали за бебетата.

Дървото е здраво, естествено антимикробно и не съдържа химикали и токсични вещества като BPA, парабени и фталати, затова играчката, направена от масивна, твърда дървесина и нетоксични покрития, е отлична опция за предмет, който ще попадне в устата на бебето.

Дървените бебешки играчки HEIMESS носят етикета "Made in Germany" повече от 50 години. Изработват се във Вайхинген, близо до Щутгард. Всички продукти на Heimess са 100% ръчно изработени в Германия от бук, клен и орех, добити от местни гори. Освен че носят знака GS – „тестван за безопасност”, дървените бебешки играчки HEIMESS са с прекрасни цветове и сюжети и съчетават традиция, качество и дълготрайност. През 2015 г. Heimess пуска на пазара своята гама Nature - необработени с бои и лакове дървени бебшки играчки. Играчките и аксесоарите от гамата Nature са лесно разпознаваеми по натуралната гама, постигната единствено с топлинна обработка на дървесината и са особено подходящи за бебета с алергии и имунни дефицити.

За фотографа

Марина Иванова е дизайнер и фотограф. Завършила е филология в Одеса, Украйна. Има две прекрасни дъщери и работи в своя детски център във Варна.

Tекст: Krokito.bg