П

ървите стъпки на детето са истинска радост и за него, и за семейството! Полека то започва да открива света около себе си, заедно с играчките, които се движат с него. Развива идеята за пространство, посоки и скорост. Играчките за прохождане и бутане не са предназначени да накарат вашето дете да проходи по-рано. То ще започне да стои и да ходи, когато моментът е подходящ, но наличието на поддържаща играчка като проходилка или количка за бутане може да го насърчи да практикува по-често.

Вашето дете ще се развива със собствено темпо и тези играчки просто са предназначени да бъдат забавно и подкрепящо допълнение към неговото естествено развитие.

Най-добрият начин да му помогнете да ходи, е да го подкрепяте, като държите ръцете му и вървите зад него. Никога не се опитвайте да забързате развитието на Вашето дете или да го сравнявате с други деца, защото всяко дете достига различните етапи със собствено темпо.

Ето няколко идеи за играчки, които ще направят първите стъпки по-весели.

Мултифункционална проходилка Котка

Бебешките проходилки като тази мултифункционална котка предлагат едновременно опора и забавна, образователна дейност, която подпомага сензорното развитие. Подходяща е за деца от 12 месеца до 3 години, благодарение на регулируемата на височина дръжка (от 47 до 53 см.) В допълнение към ходенето, детето може да изпробва фините си двигателни умения и сръчност с предлаганите 8 забавни дейности: спирала с мъниста, сортер, зъбни колела, бутон за звук, въртящи се очи и др.

Зеброво пате за бутане

Играчките за бутане са супер помощник в първите крачки – те развиват сила, баланс и увереност – три основни съставки, за да отгледате шампион по ходене! Пате или зебра? Няма значение, това е животно с характер! То е чудесен партньор в първите разходки! Плавниците помагат за типичната патешка походка, като в комбинация с подвижните криле, придават на това зебропате изключителна жизненост. Развива добрата координация, баланс и основните двигателни умения.

Мечка за дърпане с ксилофон ZIGOLOS

Играчките за дърпане са сериозен стимул в процеса на ходене. Още по-добре е, ако те имат допълнителна функция при движение, като например мечето-музикант. При дърпане ръцете на мечето се движат, удрят по ксилофона и издават приятни звуци. Всяка стъпка напред добавя още един тон в разходката!

Моето първо оранжево-червено балансно колело

Карането на балансен велосипед, т.е. колело без спирачки и педали, ще научи детето Ви да поддържа баланс и координация, които са важна част от основните (груби) двигателни умения. Велосипедът за баланс Little Bikloon е перфектна играчка за тази цел. Ергономичният дизайн улеснява качването и слизането на детето, а леката конструкция подпомага карането и поддържането на баланс. Колелото има гумени, надуваеми колела и меки, нехлъзгащи се дръжки на кормилото. Дървената му рамка е в два цвята – естествена светла дървена предна част и оранжева рама. Разполага с широка и удобна седалка, чиято височина може да се регулира от 32 до 35 см.

Лента за ръка и крак със звънчета

И накрая, една забавна идея: музикална гривна с 4 метални звънчета и регулируем размер за насърчаване на моторните умения и чувството за ритъм. Можете да прикрепите гривната към глезена с помощта на велкро лентата. Така всяка стъпка ще произвежда музика, а вие лесно ще разбирате кога вашето дете ходи, тича или танцува!

Tекст: Krokito.bg
TOP