Невероятните минерали

М

ного често един от най-добрите и забавни методи на обучение е играта. Времето, прекарано в игри и трупане на опит никога не омръзва на децата. Играта дава възможност на детето забавлявайки се да учи и да помни наученото дълго време. Когато говорим за учене чрез практика и експерименти, децата са още по-въвлечени в процеса и помнят бързо и неусетно. Именно такъв е и комплекта на Thames & Kosmos. Той е създаден, за да развие любопитството на децата и да отключи техния изследователски дух. Подходящ е за малки и големи откриватели, които искат да бъдат истински геолози.

Комплектът съдържа:

  • 3 полу-скъпоценни камъка – аметист, пирит и планински кристал в гипсово блокче за изкопаване
  • 2 геоложки инструмента за разкопаване
  • лупа
  • цветна инструкция на български език.

Комплектът включва описание и инструкции за употреба на български език. Подходящ е за деца над 8 години, но ако се включите в изкопаването на минералите и помогнете на малкото човече, може да се използва и от по-малки деца.

Докато детето откривателства, бихте могли да говорите за процесите, които се случват. Назовавайте всяко действие, изследвайте причинно-следствената връзка и със сигурност играта ще остави трайна следа.

Този комплект учи детето на търпение и на това да не се отказва. То трябва да бъде постоянно в действията си, за да достигне до съкровените минерали. Осигурете на младия учен пространство и необходими материали, с които да достигне своята цел. Така  ще придобие увереност, а ако му поверите цялата задача, ще развие и чувство за отговорност. С всяка следваща разкопка то ще бъде все по-близо до своите съровища.

Предимства на играта са много, но това са най-основните и съществени:

  1. Комплектът развива желание у детето да търси и открива съкровища.
  2. Дава възможност на детето да експериментира и да се докосне до необятния свят на геологията.
  3. Развива въображението.
  4. Осигурява качествено време на родителя с неговото дете.
  5. Това е от онези игри, които осигуряват емоция, а тя остава най-трайно в нашето съзнание.

Моите впечатления:

Ако съдя по големия ми син, този комплект е много интересно преживяване. Той осигурява на детето време, в което да развие своя изследователски дух.

Ще си позволя да дам малък съвет на всички, които четат в момента: каквато и игра да изберете на своете дете е важно да бъдете участник в активността, да намирате време за разговори и за споделяне. Освен всичко подарявайте емоции и преживявания на своето дете, а какво по-вълнуващо от това сам да откриеш невероятен минерал!

 

За автора

Марина Тодорова е слухово-речеви терапевт, съпруга и майка на две шумни момчета. Обича да прекарва време с децата си и се старае да запомни всеки момент. В професионален план въвежда децата в света на звуците и ги учи да говорят. Основната цел на Марина е да покаже на повече родители, че времето с децата може да бъде прекарано по качествен начин, като едновременно с това да бъде приятно и полезно. В личен план нарича себе си колекционер на щастливи моменти и активен участник в живота на децата си.
Може да научите повече за нейните идеи като я последвате в социалните мрежи:
Facebook: MariNa Todorova
Instagram: happykidsactivities

TOP