Е

два ли има дете, което да не е играло „Не се сърди човече“ и да не се е сърдило след това. Тази игра дава възможност на всеки малчуган да усети сладкия вкус на победата, но и да се научи да се изкачва бавно към най-горното стъпало. Играта е непредсказуема и това я прави една от най-любимите на всяко дете.

„Не се сърди човече“ е една от вечните игри и по тази причина заема почетно място във всеки дом и всяка детска стая. Нашата е на Goki, изработена от масивна дървена плоскост, оцветена с безвредни бои и съпътствана от цветни дървени пионки и зарче. Може да играят от двама до четирима играчи, което ангажира цялото семейство и дава възможност да прекарате забавни моменти заедно. Играта предизвиква вълнение у всеки играч и поради лесните си правила обхваща широка възрастова група.

Вероятно тя е и една от първите настолни семейни игри, която има за цел да направи времето у дома по-качествено и приятно за прекарване.

Защо у дома играем „Не се сърди човече“?

Като майка на две момчета е много важно да се опитам да запазя добрия тон и спокойствието у дома. Често това ми се струва непостижимо, а и е доста изтощаващо. Затова прибягвам до хитрини, които са свързани с любимите игри на децата. Една от тях е именно „Не се сърди човече“. Приготвям прясно направен чай, който ухае приятно и оставям таблото на масата. Децата усещат аромата и с удоволствие избират цветовете на своите играчи. 

Отстрани изглежда, че само се забавляваме, но всъщност играта ги учи на много неща. Едно от най-важните е да умеят да губят подобаващо. Моите момчета приемат много драматично всяка загуба и винаги е придружено с много сълзи и неприятни физиономии. Друго важно умение, което придобиват децата по време на игра, е това да се редуват. Като момчета те са много буйни и неудържими, винаги искат да са първи и да печелят. Играта по много естествен начин ги учи да споделят и да се изчакват. 

Настолните игри са чудесен начин да прекараме времето у дома или навън с децата си и да ги научим на важни социални умения, които ще ги съпътстват цял живот. Играта стимулира възприятията им, математическите умения, координацията, помага на децата да се сближат и да изградят трайни връзки помежду си.

Пожелаваме ви много забавно семейно време с играта и не забравяйте да не се сърдите по време на играта. 

За автора

Марина Тодорова е слухово-речеви терапевт, съпруга и майка на две шумни момчета. Обича да прекарва време с децата си и се старае да запомни всеки момент. В професионален план въвежда децата в света на звуците и ги учи да говорят. Основната цел на Марина е да покаже на повече родители, че времето с децата може да бъде прекарано по качествен начин, като едновременно с това да бъде приятно и полезно. В личен план нарича себе си колекционер на щастливи моменти и активен участник в живота на децата си.
Може да научите повече за нейните идеи като я последвате в социалните мрежи:
Facebook: MariNa Todorova
Instagram: happykidsactivities

TOP