З

наете, че няма по-приятна гледка от дете, което е въвлечено в готварско приключение със сладко изкушение накрая. Затова ви предизвикваме да се поизцапате, докато се забавлявате и учите заедно с малките.

“300 грама брашно, 200 грама масло, 100 грама захар”, – това повтаря Виктория, когато правим любимите й масленки.

Рецептата е лесна, а резултатът с аромат на ванилия изчезва бързо след като излезe от фурната.

Как се сетихме да използваме буквичките на Goki?! При нас това се случи доста интуитивно, защото Виктория от малка обича цифрите и буквите. Затова този качествен и красив дървен пъзел с българската азбука намери бързо ново приложение, този път – в кухнята.

А ето ви и нашата идея в снимки – отпечатъци с буквичките върху бялото тесто. 

Дървените буквички може да отбелязвате много пъти в мекото тесто – не залепват. А и така ги размножавате толкова пъти, колкото ви е нужно, за да изписвате имената си или други думички с еднакви символи като “мама” или “баба”.

Сега ми хрумва да ви предложа да натрошите бонбони тип “лукчета” и да опитате да запълните вдлъбнатините, за да получите цветен резултат. Обещавам и аз да ви покажа нашите.

Ето и точната рецепта:

300 г брашно 

200 г масло 

100 г пудра захар

1 яйце 

1 ванилия

Забърквате мекото масло с яйцето и постепенно добавяте сухите съставки. Оформяте по избор, отпечатвате буквите и печете на предварително загрята на 180 C° фурна.

Весели игри и вкусно изучаване на азбуката!

За автора

Адриана Сомлева е майка на две прекрасни деца – Константин и Виктория, заради които всекидневно се опитва да променя средата, в която живеем и безкомпромисно вярва, че това зависи от всеки един от нас. Щастлива е, че покрай себе си има приятели, които я вдъхновяват и заедно се опитват да осигуряват на новото поколение адекватна среда. Ани не поучава и не възпитава, единствено се опитва да показва, обяснява и когато може да вдъхновява, надявайки се да помогнe на децата си да се харесват като пораснат и да търсят смисъл в постъпките си.

Можете да я откриете:

Личен Facebook профил 
Личен Instagram профил
Act of Knowledge Facebook
Act of Knowledge Instagram 

TOP