K

осмосът е необятно пространство, точно както детската фантазия и въображение. Едва ли има дете, което не си е представяло, че от стар кашон може да направи ракета. След това старателно да го украси със звезди и да го превърне в най-красивото космическо превозно средство.

Днес ще поговорим за една много специална ракета, която освен, че е впечатляваща със своя стилен дизайн, е и магнитна. Ракетата е в компактен размер и любимият цвят на децата – червен. Детето може да сглобява многократно ракетата си, защото тя се прикрепя с магнити и е съставена от 5 части. Малкият й размер е любим на децата, защото те обичат да носят предмети и да играят с тях по всяко време и при всяка възможност.

Eто няколко игри с ракетата:

Игра 1: На лов за космически съкровища

Скрийте различни предмети и думи, които са свързани с Космоса из цялата детска стая и помолете детето да ги открие. Децата обичат тази игра, защото с нея влизат в роля на абсолютни откриватели. Опитайте и няма да съжалявате.

Игра 2: Да направим апликация на Ракетата

Използвайте различни материали за апликиране и рисуване, за да създадете малък космически шедьовър.

Игра 3: Да научим планетите

Използвайте планетите от Слънчевата система и дайте ракетата на детето. Подредете планетите, а след това давайте на детето различни инструкции, които то да следва. Например: Отиди до Сатурн, обиколи планетата и се върни до Меркурий. Детето ще се забавлява, ще се движи и в същото време ще научи планетите.

Игра 4: Да напишем имената на планетите

Напишете имената на планетите и разрежете надписите. Поставете буквите в купа, а след това нека детето, заедно със своята ракета, да взима по една буква и да я поставя на правилнаото място и така докато подреди цялото име на всяка една планета.

Космическите игри са любими на детето и имат отворен край, който развива въображението. Играйте, вживявайте се и преживявайте всяка емоция, защото това ще донесе на детето сигурност и увереност, че времето с него е приятно и на Вас.

Качественото време не означава непременно да измисляте гениални и различни игри, а просто да бъдете заедно, да се смеете, да общувате, да изслушвате детето и да го разбирате. Качественото време е любимото време на детето с Вас, то е готово по всяко време да го приеме. Давайте му по много от това и без никакви ограничения.

 

 

Малка магнитна ракета можете да намерите тук:

Подходяща е за деца над 2 години.

За автора

Марина Тодорова е слухово-речеви терапевт, съпруга и майка на две шумни момчета. Обича да прекарва време с децата си и се старае да запомни всеки момент. В професионален план въвежда децата в света на звуците и ги учи да говорят. Основната цел на Марина е да покаже на повече родители, че времето с децата може да бъде прекарано по качествен начин, като едновременно с това да бъде приятно и полезно. В личен план нарича себе си колекционер на щастливи моменти и активен участник в живота на децата си.
Може да научите повече за нейните идеи като я последвате в социалните мрежи:
Facebook: MariNa Todorova
Instagram: happykidsactivities

За фотографа

Надя Андреева е фотограф. Обича да снима хора. Предпочита естественото осветление и непринудените кадри, а фотографията за нея е начин да обърне внимание и да подчертаe всичко красиво, нежно и емоционално наоколо. Надя обича да снима семейства в обикновен ден, у дома, на улицата, на разходка в парка. Запазва в кадри живота на хората такъв, какъвто наистина е – веселите мигове, любимите занимания, домашния уют, усмивките и пакостите на децата, игрите с домашните любимци.

Още снимки от Надя вижте тук.

TOP