Йоанна Драгнева

Й

оанна Драгнева е е дно от най-любимите и разпознаваеми лица от музикалната и телевизионна сцена. Певица, водеща, активист и политик - освен всичко това, Йоанна отглежда с много любов двете си дъщери.

Какво запали любовта Ви към музиката?

При мен може би е било предопределено още с раждането ми. В моята фамилия всички са музиканти и съвсем естествено беше и аз да продължа с тази професия. Аз съм 5-тото поколение в рода, занимаващ се професионално с музика. Още съвсем малка обикалях с родителите си по концерти, турнета, звукозаписни студия…и така се получи, че на 5 години започнах да свиря на ударни инструменти, по-късно добавих пиано и пеене.

Насочвате ли децата си към музиката? Ако да, как го правите?

Да, вече съм ги запознала с повечето музикални инструменти. Много се забавляват и им харесва, слушаме и много музика, АннМари обожава да пее и да гледа балет, вече се увлича и по пианото. На Лили и харесва китарата и някои от ударните инструменти, които имаме вкъщи.
Нямам идеята да стават професионални музиканти, но със сигурност ще им дам възможност да се научат да свирят на някакъв музикален инструмент.

Какво Ви вдъхновява?

Нещо ново, което се задава и ми предстои.
Разбира се, красивите неща като цяло, природата….пътувания….и доброто!

Как предпочитате да прекарвате времето си на сцената – като водещ или като изпълнител?

Винаги ми е приятно, когато съм на сцена.Независимо дали пея или водя, а много често на събития съчетавам и двете.

Освен телевизионна личност, се занимавате и с различни дарителни кампании. Как започна интересът Ви към активизма?

Винаги съм обичала да помагам,особено когато реално имам възможност. Било със действие, контакти, труд или финансова помощ. Вярвам, че доброто и добрия пример се мултиплицират. Натрупва се съзидателна енергия между хората и когато се обединени могат да се случат големи неща. Понякога е нужно само малко да повярваш и да подкрепиш някой и след това живота му придобива съвсем друга окраска. Това е много мотивиращо, особено когато става дума за животоспасяващи действия!

📸 @darakomitova

С какви играчки играят АннМари и Лили?

С най-разнообразни! Имаме кукли, лего, колички, къщи за кукли, пъзели и какво ли още не. Дори надуваем замък! Голяма част от играчките са дървени и имитират предмети от реалния живот. Разбира се, имаме и богат асортимент от играчки на Janod.

Как изглежда Коледа във Вашето семейство?

Много обичам Коледа! Още от най-ранно детство имам прекрасни спомени. Майка ми много се стараеше да създаде приказно и празнично настроение вкъщи и така ми се е запечатала представата за Коледа! Няколко години пътувахме с родителите ми в Скандинавия, а там коледните празници са много красиви!
И така е и сега, когато аз вече съм родител .Опитвам се да продължа традицията и да пресъздам тази приказна емоция и за децата ми. Вкъщи украсата всяка година е подредена по различен начин, добавяме и нови играчки. Сега за първи път съм украсила малка елхичка и в детската стая! Получи се много красиво и най-важното – на децата много им харесва!

Как си представяте бъдещето на децата си?

Искам да вярвам, че ще ги оставя в по-подреден и добър свят, въпреки че ежедневно всичко около нас ни показва точно обратното.
Моята работа е да ги възпитам добре, в ценности и емпатия, да бъдат добри хора и да се научат да оставят нещо добро след себе си.Но виждам и че трябва да бъдат и твърди, за да оцелеят в сегашното време.

TOP