Дартс на открито

С

викнали сме да гледаме на дартса като на игра на закрито, която не е подходяща за малки деца, защото крие риск от нараняване. Или поне аз бях на това мнение преди да науча за магнитния дартс на френския бранд Janod. Сега ще ви разкажа защо вече не мисля така и ще ви покажа как със сина ми превърнахме дартса в забавна игра на открито, сред природата. 

Кратко описание на магнитния дартс на Janod

Дартсът на Janod включва двустранна мишена с красиви картинки и шест пластмасови стрелички (три червени и три жълти) с магнит. Едно от предимствата на този модел е, че мишената се навива на руло и се прибира в компактна кутия с дръжка, което я прави лесно преносима навсякъде. Така децата могат да играят на играта не само вкъщи, но и в градинката пред блока, в двора на баба или дори в парка. Нужно е само времето навън да не е ветровито или дъждовно и да намерите подходящо дърво, на което да закачите мишената на нивото на очите на играчите. 

Как става това? Много лесно, защото дартсът има въженце за окачване. Друго предимство на модела е, че мишената му има две страни (или две лица) с приблизителни размери 45 см x 65 см. Стреличките на магнитния дартс са без остри върхове и ръбове и са напълно безопасни за игра за деца над 4 години. Всички тези характеристики правят моделът на Janod отличен избор и за най-малките почитатели на играта.

Ползи за децата от играта на дартс

Според мен най-хубавото на тази игра е, че не само забавлява децата, но и подпомага правилното им развитие в някои направления. Доказано е, че тя развива точността, сръчността и координацията между очите и ръцете на играчите. Също така стимулира фината моторика, която е свързана с развитието на речта в ранна детска възраст и с други ценни умения като писането. 

Освен това, играта на дартс помага на по-големите деца (като моят 7-годишен син) докато играят да усъвършенстват математическите си умения. Като изчисляват точките си след всяко хвърляне малчуганите всъщност упражняват събирането. Тук е мястото да кажа, че при този магнитен дартс възможните точки за спечелване при изстрел са 10, 20, 50 и 100, което го прави чудесен за деца до 7-8 годишна възраст, които вече са усвоили смятането с по-големи числа.

Наред с това, дартсът подобрява концентрацията на малчуганите. За да уцелят желаната цел те трябва да се съсредоточат максимално и да останат фокусирани. А това, както знаем, не е никак лесна задача за повечето от тях. 

Накрая, но не на последно място, играта на дартс учи децата да играят в екип и развива състезателния им дух. Учи ги също на търпение и на още две важни за живота умения – как да печелят, но и как да губят с усмивка. 😊

 

 

 

Можете да намерите Игра за сръчност – дартс с магнитна основа и 6 стрелички с магнитен връх тук:

За автора

Елица Дякова е майка на един 7-годишен чаровник с огнена коса и огнен темперамент. В профилите си във Facebook и Instagram тя разказва впечатленията си за различни детски покупки, предлага забавни крафт идеи за деца и споделя личния си опит на тема майчинство.

TOP