В света на динозаврите

П

роучвания показват, че динозаврите са предпочитани от децата в предучилищна възраст. Но знаете ли защо са толкова очаровани от тези големи същества? Децата обичат динозаврите, защото са големи и страшни. Също така те вече не съществуват. Факт, който ги прави безопасни в съзнанието на детето. Интересно е, че манията по динозаври ги кара да изглеждат още по-големи, а границите на въображението им е безкрайно!

И така с гръм и трясък ви приветстваме в света на динозаврите. 

Домът ни е като Джурасик парк. Момчетата ми на 4 и 9 години обожават динозаври и сигурно сте се досетили, че динозаврите са навсякъде около нас. Затова винаги избирам забавни STEM дейности, които ги забавляват с часове.

STEM е изобретателен, креативен, провокиращ мисълта процес. С този тип обучение децата имат свободата да изследват, откриват, грешат и опитват отново. Помага им да се вълнуват от ученето, докато се забавляват.

Децата просто обожават вкаменелости и да играем заедно на археолози.

За тази цел избрахме Kosmos и техните продукти за изкопаване – динозавърско яйце и гипсово блокче за изкопаване, съдържащо минерал или полу-скъпоценен камък. Използвайте шпатулката, за да откриете вашето мъниче скрито вътре. Тази дейност ще им помогне да развият фината си моторика и да експериментират без ограничения.

А когато видяхме комплект за експерименти и създаване на цветни кристали, наистина се почувствахме като иноватори. В учебният материал на баткото тази година е включен анализ на почвата и минералите. За нас беше истинско приключение да се впуснем в този експеримент – да си направиш сам кристал по иновативен метод.

Децата винаги са ентусиазирани за неща, които са пълни с неизвестни и предизвикателства. С помощта на кристална сол (калиево-алуминиев сулфат) и малко боя ще наблюдавате как един динозавър бавно се превръща в истински кристалозавър!

В научният комплект Mysterious World of Crystals има четири различни експеримента за отглеждане на кристали и пълни инструкции, които са подходящи за деца на възраст над 8 години. За щастие STEM дейностите са проектирани да бъдат лесни за изпълнение и страхотни за развитието на детето. По този начин ще развият фокус и търпение, сензорни и езикови умения, увереност и решаване на проблеми, наблюдателност също и много други. 

Независимо дали си на 8 или 80 години, тези заниманията ще ти харесат! Мотивирайте детското любопитство към STEM активностите, дори и да създадат малко бъркотия въщи!

За автора

Ками Веселинова е дизайнер и създател на блога „Мама Ками с камера“. Тя има една супер сила – да развива детското въображение по забавен и креативен начин. Обича ръчно изработените неща и създава шедьоври в техния щастлив дом. Мисията й е да мотивира колкото се може повече родители да насърчават децата си към творчество и образование чрез игра.

Вижте още в блога на Ками.

TOP