Д

екември е специален месец, очакван с огромно нетърпение от децата. За нас, родителите, това е време, в което трябва да направим избор. Вижте една селекция от играчки за деца на 2-3 години, която може да улесни този избор - защото играчките могат да бъдат не само забавни, но и полезни!

Дървена жаба за дърпане

В последните месеци тази жаба стана любим приятел за разходки. Особено вълнуващо е когато се качва и слиза от бордюрите. Водихме я и на дъжд да скача в локви, по настояване на Зори, но не бих го препоръчала като често занимание. 

Картонен пъзел ” Парти в джунглата”

От около 3 месеца Зори е много запален да реди пъзели. Този пъзел е удобен за възрастта му (2 год и 4 месеца) заради големите детайли, които улесняват подредбата. Но това, което истински привлича интереса му и го кара да прояви търпение за да го подреди е красивата илюстрация. Екзотична картина, която прелива от цветове и нестандартни животни. 
В кутията има и приятна изненада – плакат на пъзела, който може да се ползва за декорация на стаята. 

Низанка Замък

Супер игра за трениране на координация и фина моторика.
За мен ползването на такъв тип игра е добър опит да проявиш въображение и да се учиш, че да опитваш и да бъркаш е важна част от всяко ново начинание. Още не сме стигнали до това да го подредим според дизайна му, но предстои. Това е добър сигнал, че имаме още да играем с тази красива играчка.

Тактилен пъзел “Ферма”

Учим за животните в подробности – колко са големи, какви звуци издават (озвучаването идва от мама и тати), къде живеят, а някои можем да ги галим и да усетим какви са на пипане. 
Поредицата тактилни пъзели Janod са истински пир за сетивата, говоря от позицията на възрастен, който с удоволствие участва в играта. Красиви за гледане, приятни на допир, от издръжливи материали. Красиви илюстрации, които вълнуват малкото човече и го предизвикват да довърши играта до край, за да се запознае с цялата карина. 

За автора

Мила Атева е моден дизайнер, създател на бранда Sassa Bjorg. Освен работата си и красиви обувки, Мила обожава сина си Зоран, на 2,5 години, заради когото вече носи почти само маратонки… Зоран расте в компанията на родителите си и три котки.

TOP