Луиза Григорова

Л

уиза Григорова-Макариев е модел, актриса и майка на Бран, който е на 1 година и 4 месеца. Между ангажиментите си у дома и на сцената, Луиза намери време да отговори на нашите въпроси и да бъде първата звезда в рубриката ни "Интервю"!

Как решихте да станете родител – спонтанно или обмислено?

Вече се чувствах готова да бъда майка, така че без да насилваме нещата, опитахме, а то стана бързо 🙂 

Какво промени родителството в ежедневието и в характера Ви? Липсва ли Ви нещо от времето преди детето?

Промени почти всичко. Ежедневието ми започна да се определя от детето, а аз нямах против, даже ако трябваше да свърша нещо странично, го правех без желание. Сега отново се завръщам в театъра и на снимачната площадка, защото вече имам това желание и нужда. Не мога да кажа, че нещо ми липсва, защото не натискам нещата да се случват, а просто чакам да ги почувствам. Това е винаги успешна формула за мен. 

Трудно ли е съвместяването на кариера и родителство?

Не мога да кажа, че е лесно, но не е невъзможно. Мисля, че с малкия изградихме голяма любов и доверие помежду ни до сега и той разбира и приема, че мама понякога вече я няма, но знае, че ще се върна и ще изпълня всяко нещо, което съм обещала.

Кои са най-важните качества, които трябва да притежава добрият родител?

Наскоро започнах да посещавам едно обучение, където говорим много за успешното родителство. За себе си направих извода, че е най-важно да сме искрени с децата си и да разберем, че те са отделни от нас личности със собствени нужди и мисли. 

Каква бяхте Вие като дете?

Много усмихнато и комуникативно дете. Бран е същият. 

“…най-важно да сме искрени с децата си и да разберем, че те са отделни от нас личности със собствени нужди и мисли.”

Как избрахте името?

Намерихме го в списък с остарели български имена. Бран е славянско име. С времето се е трансформирало в Бранимир, а думата “бран” означава война. Има и още интересни значения, като врана, меч, покровител на морските бури. 

Колко време прекарвате с детето си?

Доста. До скоро бях 24/7 с него, сега ме няма по около 6 часа от деня му, а скоро и повече. 

Децата преминават през различни етапи, докато се развиват. Кое беше най-голямото предизвикателство досега?

Все още се борим със спането и заспиването. Пробвам различни методи, но не мога да кажа, че имам голям успех. Това е доста изморително, да не се спи. Всяка майка го знае в някакъв момент:)

Кои са любимите играчки на детето Ви?

Бран си играе главно с дървени играчки – различни пъзели, кубчета и т.н., обича книжки, карти, а сега започна да се заглежда по превозните средства – иска да кара всички тротинетки, колела и т.н., макар, че краката му едва докосват земята 🙂 

Как си представяте бъдещето на Вашето дете?

Само искам да е здрав, а пък аз ще дам всичко от себе си да е щастливо дете! 

TOP