З

наете ли, че всяко дете има мечта? През неговите очи някои от професиите изглеждат магично. Днес ще ви представим две момчета на 8 и 4 години и техните мечтани професии. В първото интервю ще се запознаете с мечтата на един бъдещ третокласник, която е... Е, прочетете долните редове и ще разберете!

Здравей! Как се казваш и на колко си години?

Здравей! Казвам се Бобо и съм на 8, е, почти на 9.

Знаеш ли какво е да имаш професия? Какво означава думата „професия“?

Професията е нещо, с което хората се изхранват. Нещо, което си учил, а след това си започнал да работиш. Например, госпожата ми в клас е учила за учител и днес е моя класна.

Каква искаш да бъде твоята професия?

Искам да бъда като моя баща. Той е икономист. Икономистът съветва, питат го важни неща за държавата, а той измисля най-доброто решение и го предлага. Икономистът взима важни решения. Интересно в тази професия ми е как хората са толкова умни и правят толкова различни изчисления.

Защо избра тази професия?

Защото ми харесва да бъда като тати. Искам да ходя на конференции, да представям различни презентации, а и да посещавам различни места.

Кои са най-важните професии според теб?

Полицай, пожарникар, лекар и строител.

Ако можеш да измислиш нова професия, каква ще бъде тя?

Ще бъде свързано с технологии, математика и физика. Ще се нарича физимак.

Второто интервю е с един четиригодишен младеж, който търси отговор на всички въпроси и непрестанно задава нови.

Здравей! Как се казваш и на колко си години?

Здравеееей! Аз съм Васи и съм на 4 и половина.

Какъв искаш да станеш, когато пораснеш?

Мечтая да съм човек, който строи, да променям нещата, да ремонтирам и да боядисвам. Искам да създавам нови неща. Понякога тази професия може да е много трудна, но ако не се справя ще извикам тати на помощ.

Защо искаш да бъдеш строител?

Защото обичам да виждам различни неща, които се променят.

Въпросите зададе:

Марина Тодорова е слухово-речеви терапевт, съпруга и майка на две шумни момчета. Обича да прекарва време с децата си и се старае да запомни всеки момент. В професионален план въвежда децата в света на звуците и ги учи да говорят. Основната цел на Марина е да покаже на повече родители, че времето с децата може да бъде прекарано по качествен начин, като едновременно с това да бъде приятно и полезно. В личен план нарича себе си колекционер на щастливи моменти и активен участник в живота на децата си.
Може да научите повече за нейните идеи като я последвате в социалните мрежи:
Facebook: MariNa Todorova
Instagram: happykidsactivities

TOP